Spelt boller, og Ecco sko.

Enlig mor, sund kost MÅ da være en by i Rusland?…

Jeg synes ofte jeg støder på andre forældre som slet ikke forstå hvordan jeg kan lave sund mad til både mig selv OG mit barn, det må da nærmest være UMULIGT?  I får da tit pasta/pomfritter og pølser/nuggets, gør i ikke? Her til må jeg jo nok skuffe de ellers stresset børne familier og svare “nej faktisk ikke”. Det der for mig kan være lidt sjovt, er at det oftes er de forældre som er to om alt ting i hverdagene, don’t get me wrong, jeg kan bestemt også være stresset, og jeg ville da få en næse større end Pinocchio hvis jeg sagde at Luna ikke aaaaante hvordan pomfritter og nuggets smager, endda både fra Mac D og fra pizzamanden (bliver muligvis smidt ud af spelt mødernes klub nu). Men sådan på dagligt basis så er det meste af det mad vi indtager sundt. Dette er der flere grunden til, den åbenlyse er at det er bedst for os, både børn og voksende. En anden grund er at jeg selv er igang med et stort vægttabt hvor kosten jo, logisk nok, er en stor del af det. Ydermere så vægter jeg højt at mit barn får en kost som er vel balanceret.

Hvad vil vel balanceret kost så sige her hjemme hos os? Som jeg har nævnt tidligere (her) handler det for mig om at man ikke bliver fanatisk, heller ikke når det handler om sundhed. Her hjemme bliver der både spist grove grøntsager, godt med kød, frugt, og hold nu fast, vi spiser tilmed også kulhydrater, som jeg pt. er meget oppe i tiden at det nærmest er gift for os. Luna, og nogen gange jeg, spiser rugbrød til frokost, men det hænder da også at vi spiser chokolade boller, og for det ikke skal være løgn smøre vi også godt med smør på, HAPS!

Når det kommer til sådan noget som aftensmad, er det rigtig vigtigt for mig at det;

  1. Er lækkert
  2. Er sundt
  3. Ikke tager for lang tid
  4. Ikke koster en formue.

Rigtig ofte får vi her hjemme mad som er lavet i ovnen, det gælder både grøntsager og kød. Det jeg bruger mest tid på er at gøre fx. grøntsagerne klar, og her snakker vi altså max 20 min folkens, jeg vil våge den påstand at det kan man godt finde tid til, da det jo ikke nødvendigvis behøver at forgå lige op til at maden skal i ovnen, det kan faktisk gøres hvornår man lige synes det passer ind. Jeg har tit Luna med, trods hendes “kun” 20mdr (ja vi mødre, måske endda forældre, tæller stadig mdr), er hun helt vild med at få lov til at hjælpe til. Derefter skal maden sådan set bare i ovnen, og så er der dømt kvalitets tid med hende den lille tullende ble numse. Ofte laver jeg store portioner så der enten er til to dages aftensmad, eller nok til at jeg har frokost dagen efter også.

Her kommer lige lidt food-flash.

Lækre grøntsager med olie og krydderier (salt, peber, BBQ, og græsk krydderi), og revet rødløg ud over.

Lækre grøntsager med olie og krydderier (salt, peber, BBQ, og græsk krydderi), og revet rødløg ud over.

Fadet fra før bestod af blomkål, gulerødder, søde kartofler, og alm kartofler, og så noget rever rødløg ud over. Der til fik vi marineret svinemørbrad, og bagt butternut squas som er penslet med lidt olie, og drysset med lidt salt.

Fadet fra før bestod af blomkål, gulerødder, søde kartofler, og alm kartofler, og så noget rever rødløg ud over. Der til fik vi marineret svinemørbrad, og bagt butternut squas som er penslet med lidt olie, og drysset med lidt salt.

Ægge wrap (lavet ad 2 æg, salt og peber). Der i blev der smidt en rest af noget okse steak, hvidkål, rødpeber, og agurk.

Ægge wrap (lavet ad 2 æg, salt og peber). Der i blev der smidt en rest af noget okse steak, hvidkål, rødpeber, og agurk.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spelt boller, og Ecco sko.